| |     ћирилица | english  
Naslovna
NIS dobitnik Ist kapital Nagrade za otkriće godine 2013.

Ist kapital, kompanija specijalizovana za ulaganja u tržišta u razvoju, objavila je da su kompanije Jandeks, Ksel, M.video i NIS zbog izvanrednih rezultata u poslovanju proglašene dobitnicima Ist kapital nagrade za 2013. godinu.

Ovo je deseta godina otkako Ist kapital dodeljuje nagrade za postignute izvanredne rezultate kompanijama u njihovom investicionom portfoliju. Nagrada se dodeljuje u četiri kategorije i to za najbolji rast, najbolje ostvareni rezultat na tržištima u regionu, najbolje korporativno upravljanje i otkriće godine.

NIS, jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi, dobitnike je Nagrade za otkriće godine 2013. Kompanija je prošla kroz značajnu transformaciju nakon privatizacije u 2008. godini. Modernizacija, uvođenje novih tehnologija i unapređenje poslovnih procesa su NIS, iz preduzeća koje je pravilo gubitke, doveli do visoko profitabilne kompanije sa profitom od 500 miliona dolara u 2012. godini. U isto vreme, NIS je napravio ogroman napredak u korporativnom upravljanju. Sa svojim transparentnom komunikacijom prema manjinskim akcionarima, uvodeći jasnu politiku dividendi, NIS je uspostavio nove standarde korporativnog upravljanja među kompanijama u Srbiji. Nagrada za otkriće godine dodeljuje se kompaniji koja je otkrivena od strane Ist kapital investicionog tima i prepoznata prema svom jedinstvenom poslovnom rezultatu.

Piter Elam Hokanson, predsednik Ist kapitala je rekao da oni prepoznaju izvandredna postignuća kompanija u njihovom investicionom portfoliju. ”Kroz neprestani proces istraživanja, veliki broj poseta kompanijama i investicijama u regionu, Ist kapital svake godine prepoznaje  kompanije koje su postigle impresivne rezultate i pokazale uzbudljiv potencijal. Mi smo počastvovani da danas odamo priznanje ovim kompanijama “, rekao je Hokanson.
Dobitnici Ist kapital nagrada ove godine su i Ksel, najveći mobilni operater u Kazahstanu, za najbolje ostvareni rezultat na tržištima u regionu, M.video, najveći ruski maloprodavac električne opreme prema ostvarenom prihodu, za najbolje korporativno upravljanje i Jandeks, najveći internet pretraživač u Rusiji, za najbolji rast.


Verzija za štampu
Arhiva vesti
Besplatni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skype-a
Letnja praksa za studente iz dijaspore - Upoznaj državu Srbiju
VAŽNE INFORMACIJE ZA DOSTAVU HUMANITARNE POMOĆI
ELEMENTARNE NEPOGODE U SRBIJI
Humanitarni projekat „Njihova budućnost, naša dužnost“
KULTURNO PROLEĆE 2014
Kurs Srpskog jezika
Novogodišnji i Božićni praznici
NIS dobitnik Ist kapital Nagrade za otkriće godine 2013.
Dan primirja u Prvom svetskom ratu
IZLOŽBA “VERNISSAGE”
Nobelovac Ivo Andrić kao pesnik
Predstava ”POSLEDNJA ŠANSA”
IZLOŽBA – YUGO ART – Leksand 2013
Premijera monodrame Carica Jelena 2. i 3. aprila 2013. godine u Stokholmu
KULTURNO PROLEĆE 2013
Konferencija Srpske Medicinske Dijaspore 2013