| |     ћирилица | english  
Naslovna
Besplatni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skype-a

Poštovani,

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu pozivaju pripadnike dijaspore starosti od 10 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).

Više informacija možete pogledati na:
www.dijasporanis.com/poziv-za-besplatni-tromesecni-kurs-srpskog-jezika-preko-skajpa

Kako je Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša od pripadnika dijaspore u više navrata dobila upit da li postoje aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje učenja srpskog jezika za decu u dijaspori, osmišljeni su časovi preko Skajpa (Skype). Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore od strane apsolvenata na Departmanu za srpski jezik i master studenata filologije.
Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 23. juna 2014. do 7. jula 2014. godine. Održavanje časova će početi sredinom septembra 2014. godine, a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu.
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.
Svi zainteresovani bi trebalo da pošalju prijavu Kancelariji za saradnju sa dijasporom Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, Kancelarija će odabrati parove nastavnik-učenik.
Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezikai želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti Kancelariji za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Grada Niša na: info@dijasporanis.com.

Ambasada Republike Srbije u Stokholmu
30. jun 2014. godine


Verzija za štampu
Arhiva vesti
Besplatni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skype-a
Letnja praksa za studente iz dijaspore - Upoznaj državu Srbiju
VAŽNE INFORMACIJE ZA DOSTAVU HUMANITARNE POMOĆI
ELEMENTARNE NEPOGODE U SRBIJI
Humanitarni projekat „Njihova budućnost, naša dužnost“
KULTURNO PROLEĆE 2014
Kurs Srpskog jezika
Novogodišnji i Božićni praznici
NIS dobitnik Ist kapital Nagrade za otkriće godine 2013.
Dan primirja u Prvom svetskom ratu
IZLOŽBA “VERNISSAGE”
Nobelovac Ivo Andrić kao pesnik
Predstava ”POSLEDNJA ŠANSA”
IZLOŽBA – YUGO ART – Leksand 2013
Premijera monodrame Carica Jelena 2. i 3. aprila 2013. godine u Stokholmu
KULTURNO PROLEĆE 2013
Konferencija Srpske Medicinske Dijaspore 2013